Wijn Warm Of Koud Drinken? Wat is beter?

wijn warm of koud drinken

Wijn warm of koud drinken?

Voor veel mensen hoort het er echt bij: lekker een glaasje wijn drinken bij het diner of gewoon gezellig op een terrasje of thuis op de bank. Toch is het soms lastig om er achter te komen hoe je de wijn het beste kunt drinken. Gekoeld of juist lekker op kamertemperatuur? Vraag jij jezelf ook wel eens af wat nu de beste optie is? Maak je dan geen zorgen, want wij hebben het antwoord voor je.

De ideale temperatuur voor rode wijn

Rode wijnen staan vaak voor een warme en volle smaak en worden dan ook nog al te vaak warm geserveerd. Dit is eigenlijk erg jammer, want veel rode wijnen komen juist optimaal tot hun recht op een temperatuur rond de 16-18 graden. Bij een te warme wijn komt bovendien de alcohol wel erg sterk naar voren. Een goede oplossing is om de wijn eventjes, maar niet te lang, in de koelkast te leggen. Haal hem er tijdig voor het serveren weer uit en hij zal op precies de juiste drinktemperatuur zijn!

De juiste temperatuur voor witte wijn

Jouw favoriete witte wijn is natuurlijk op zijn lekkerst als hij licht gekoeld is. Hier kun je gemakkelijk voor zorgen door hem even in de koeling te leggen of door hem in een mooie wijnkoeler te zetten. Zorg er voor dat hij niet te koud wordt, anders wordt de smaak net iets te zurig. De optimale drinktemperatuur van volle witte wijn ligt tussen de 10-12 graden en een frisse witte wijn is op zijn lekkerst rond de 8-10 graden.

Hoe je drink je rosé?

De steeds populairder wordende roséwijnen zijn heerlijk licht en frisfruitig van smaak. Ze komen dan ook het beste tot hun recht wanneer ze licht gekoeld worden geserveerd, rond een graad of 10. Koel ze beslist niet te lang; anders worden te veel van de subtiele smaaksensaties afgezwakt.

Optimaal genieten van mousserende wijn

Een heerlijk bubbeltje op zijn tijd is natuurlijk nooit weg en bij feestelijke momenten drinken we dan ook graag een lekkere Champagne, Prosecco of andere mousserende wijn. Het zuurtje in dit type wijn komt goed tot zijn recht wanneer je de fles koelt tot een graad of 6 à 8. Een te warme mousserende wijn zorgt voor een wat fletse en net iets te zoete smaak. Een wat meer uitgebreide mousserende wijn doet het heel goed rond de 10-12 graden en laat hierbij het smakenpalet volledig tot bloei komen.

Jouw persoonlijke smaak

Natuurlijk is de bovenstaande uitleg slechts een instructie, een suggestie van hoe je de wijn zou kunnen drinken. Vanzelfsprekend begrijpen we echter dat iedereen verschillend is en dus ook zijn of haar eigen smaak heeft als het op wijn drinken aankomt. Drink je jouw wijn dus liever toch net even anders dan hier wordt vermeld, dan is dat beslist geen probleem. We hebben je meer een setje algemene richtlijnen willen geven, aan de hand waarvan jij lekker kunt genieten van jouw favoriete wijnen!

Lees ook: Hoe lang kun je wijn bewaren

Wij stellen uw reactie hieronder zeer op prijs!

Groet,

Team Wijnhouse.nl

P.S. opzoek naar een relatiegeschenk klik op de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *