Wijn en Crème Brulée

Wijn en Crème Brulée

Wijn en crème brulée

Welke wijn past bij crème brulée? bij Bij een lekker gerecht hoort een lekkere wijn. Maar ook bij een toetje kun je een mooie, passende wijn serveren. Vaak zijn toetjes zeer zoet van smaak, en het is ook hier dan van belang dat de wijn wel in balans is met het dessert. Een goede wijn-spijs combinatie zorgt ervoor dat je extra kunt genieten van het laatste gerecht van de avond.

De smaak van crème brulée

Crème brulée is een extreem zoet, custardachtig nagerecht uit de Franse keuken. De gecarameliseerde laag suiker aan de bovenkant van dit heerlijke toetje zorgt ervoor dat dit zoete aspect zeer overheersend is.

Een zoete wijn bij crème brulée

Omdat crème brulée zo zoet is van smaak, kun je het best gaan voor een witte wijn die net zo zoet is of misschien zelfs nog zoeter is dan de crème brulée. Omdat de structuur van het toetje daarnaast romig is, zorgt een romige wijn voor de ideale combinatie. Ga dus voor een dikke, filmende wijn met een zoete smaak. Een zoete muskaatwijn, tokaj of sauternes past hier goed bij.

Ook in Oostenrijk en en Frankrijk zijn veel zoete wijnen te vinden die goed passen bij een crème brulée. Een Kracher Auslese Cuvée is bijvoorbeeld ideaal. Deze wijn is in Oostenrijk zeer populair en staat bekend om de exotische, fruitige geur en bevat smaken van honing, grapefruit en perzik. Door dit elegante, verfijnde en fruitige karakter past deze zoete wijn goed bij een zoet nagerecht.

Daarnaast is ook een Australische Liqueur Muscat zeer geschikt bij een crème brulée of soortgelijke toetjes. Bij een tarte tatin, notentaart of een christmas pudding past deze wijn namelijk ook goed.

Voor degenen die geen fan zijn van een mierzoete wijn, kun je ook gaan voor een halfzoete wijn. De smaken van de crème brulée zijn dan iets overheersender. Zo kun je gaan voor een Moscatel Oro Floralis, die iets minder zoet is en de nadruk meer legt op het gerecht.

BEKIJK ONS ASSORTIMENT ZOETE WIJN

Lees ook: Wijnlanden

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Wij stellen je reactie hieronder zeer op prijs!

Groet,

Team Wijnhouse.nl

P.S. Bekijk hier meer over: Wijn en spijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *