Dit is een demo-winkel van de Webwinkelacademy.nl — bestellingen zullen niet worden uitgeleverd. Sluiten

Wijn en Chocola: Passen Wijn en Chocolade bij Elkaar?

Wijn en chocola

Wijn en chocola? Veel mensen vinden het vast nog een vreemde combinatie: wijn en chocolade. Bij wijn denken we eerder aan kaas en nootjes, bij chocolade aan koffie en thee. Maar wijn en chocolade worden steeds vaker samen genuttigd, eigenlijk kan je het inmiddels al als trend beschouwen.

Wijn combineert goed met allerlei soorten chocolade. Wel is het verstandig om beide goed op elkaar af te stemmen anders zorgt jouw wellicht originele keuze voor een letterlijk bittere nasmaak of overheerst de smaak van het ene product dusdanig dat je het andere nauwelijks proeft, en dat zou zonde zijn.

Welke wijn kiezen bij chocola

En eenvoudige stelregel is dat de wijn minstens even zoet of zoeter moet zijn dan de chocolade, anders zal de wijn zuur of bitter smaken. Witte wijn is bijvoorbeeld niet aan te raden bij pure chocolade omdat je door de bitterheid van de chocolade de wijn nauwelijks proeft. Een krachtige rode wijn zorgt dan voor meer evenwicht.

Wat bij pure chocolade bijvoorbeeld wel prima past is een Merlot of port. Melk- en andere lichte chocolade matcht heel goed met mousserende wijn. En als je een liefhebber bent van witte chocolade kan je denken aan champagne of een witte dessertwijn.

Hoe kan je wijn het beste drinken in combinatie met chocola

Bij het samen proeven wordt geadviseerd eerst een slokje wijn te nemen, dan een stuk chocolade en vervolgens weer een slokje wijn. De wijn krijgt dan kans om zich helemaal te laten proeven, de chocolade voegt zich daar met zijn sterke smaak makkelijk bij. Als je eerst chocolade neemt zal die de wijn overheersen en proef je die laatste dus minder. Uiteraard zijn persoonlijke voorkeuren hierbij ook belangrijk dus met een aantal proefexperimenten is niets mis.

Voor de echte liefhebber is wijn en chocolade overigens ook al in één product te vinden. Het wordt ons dus weer eens makkelijk gemaakt, in twee varianten. Je hebt de keuze tussen wijn met chocoladesmaak, met de weinig verrassende naam chocoladewijn of chocowijn, verkrijgbaar in wit en rood. En er bestaat ook chocolade met wijnsmaak. Maar je eigen optimale combinatie ontdekken is waarschijnlijk veel leuker.

Wijn en Chocola ook nog heel goed nieuws

Tot slot goed nieuws voor vrouwen die dol zijn op chocolade én graag een glas rode wijn drinken: beide schijnen een stofje te bevatten dat veroudering van de huid tegengaat, waardoor je ook minder rimpels krijgt. Beide producten bevatten flavonoïden, waarvan uit onderzoek van verschillende universiteiten is gebleken dat het zorgt voor celdeling, een teken van verjonging. Omdat zowel chocolade als wijn suiker bevatten, en wijn ook alcohol is het echter aan te raden beide met mate te nuttigen. Genieten en verjongen in kleine hoeveelheden dus.

Lees ook: Wijn Vertraagd Ouderdomsproces

Wij stellen uw reactie hieronder zeer op prijs!

Groet,

Team Wijnhouse.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *