Dit is een demo-winkel van de Webwinkelacademy.nl — bestellingen zullen niet worden uitgeleverd. Sluiten

Wijn en Ananas

welke wijn bij ananas

Wijn en ananas

Ananas geeft elk gerecht een exotisch en fris tintje. Zo smaakt ananas bijvoorbeeld heerlijk door een salade of als dessert. Als je een etentje organiseert en ananas in één van je gerechten wilt gebruiken is het belangrijk om er een passende wijn bij te serveren. Het zou namelijk zonde zijn als de lekkere smaak van de ananas en de wijn verloren gaat!

Welke wijn het beste bij ananas past hangt uiteindelijk af van welk gerecht je precies gaat maken. In dit artikel zullen we tips geven over welke wijn het beste past bij een tropische salade en bij een dessert met ananas.

Bekijk al onze wijnen >

Tropische salade

Het kenmerk van een tropische salade met ananas is natuurlijk de frisse en zoete smaak. Bij frisse en zoete gerechten passen over het algemeen het beste lichte, verfrissende en droge witte wijnen.

Een voorbeeld van een witte wijn die goed zou passen bij een tropische salade met ananas is een Savignon Blanc. Een Savignon Blanc is een droge maar fruitige wijn met de smaak van citrus en tropische fruit. Een Savignon Blanc zal mooi in harmonie zijn met de salade en de smaken laten complementeren.

Zoete dessert

Bij een zoet dessert kan wijn al snel een zurige en metaalachtige bijsmaak krijgen. Het is dus slim om een wijn te zoeken die minstens even zoet is als je dessert. Daarnaast is het belangrijk dat een dessertwijn licht is. Een mousserende wijn als de Moscato d’Asti smaakt heerlijk bij desserts met fruit en zorgt daarnaast door zijn bubbels voor een feestelijk tintje! En als je iets te vieren hebt kun je natuurlijk ook gewoon een lichtzoete champagne serveren bij het dessert.

Ondanks dat je bij ananas misschien niet meteen aan wijn denkt, gaan deze twee dus prima samen.
Met de juiste combinatie kunnen de smaken elkaar zelfs heel goed complementeren en zul je indruk maken op je gasten! Zorg er wel altijd voor dat de wijn licht en zoet is en voorkom daarmee dat je gerecht ineens zuur smaakt. Wij wensen je in ieder geval alvast veel kookplezier en eet smakelijk toe!

Bekijk al onze zoete wijnen >