Wijn Bij Tempura

tempura en wijn

Wijn bij tempura

Tempura is een oorspronkelijk Portugees gerecht dat zeer populair is in de Japanse keuken en vandaag ook meer en meer in het Westen. De naam staat voor zowel het gerecht als de bereidingswijze. Ingrediënten gebakken in tempura beslag blijven puur en oprecht. In het bijzonder de groenten die ongezouten en mild blijven. Dit is de reden waarom de wijn bij tempura voor evenwicht moet zorgen. Het gerecht aangenaam animeren, maar niet domineren. Welke wijn gedronken kan worden, lees je hieronder.

Bekijk al onze wijnen >

Wijn bij gemengde tempura

Een bord gemengde tempura geeft een verscheidenheid aan smaken. De wijnen best passend bij deze mengeling zijn: Chablis, Champagne of sprankelende wijn, Sauvignon Blanc, Grüner Veltliner, droge Chenin Blanc (Vouvray), Sherry (Manzanilla or Fino), Albariño en lichte rosé (Provence).

Wijn bij tempura van garnalen of scampi

Tempura van garnalen is het favoriete Japanse voorgerecht van velen. Mensen zijn dol op het zoete garnalenvlees gewikkeld in al dat knapperige beslag. De wijnen die dit gerecht vervolledigen zijn: Champagne (Blanc de Blancs) en mineraal witte wijnen, zoals Chablis en Sancerre.

Wijn bij tempura van vis, ika, anago, sint-jakobsschelpen

Wijn koppelen aan vis of zeevruchten kan ontmoedigend zijn. Witte wijnen zijn over het algemeen de juiste keuze, maar welke? Ga voor een fruitige witte wijn, droge Riesling, Chenin Blanc (Vouvray) of Chablis en je zult niet teleurgesteld zijn.

Wijn bij gefritureerde tempura

Mousserende wijn, of deze nu uit Californië, Frankrijk, Spanje of Italië komt, is perfect voor gefrituurd eten als tempura. Ook lichte bieren passen goed bij gefrituurde zeevruchten. De bubbels van de sprankelende wijn snijden door het gewicht van gefrituurd voedsel. Precies alsof de wijnen werden gemaakt voor het gerecht. Houd je niet van mousserende wijn? Probeer een Portugese Vinho Verde. Bij tempura van varkensvlees ga je beter voor een rode wijn, zoals Rioja Reserva of een zoete wijn. Indien het gerecht wordt geserveerd zonder saus, dan zit je goed met een Grüner Veltliner of Champagne of mousserende wijn (Blanc de Noirs). Gefritureerd rundsvlees wordt omgetoverd in een culinair genot met rode wijn, zoals Priorat, Douro of Amarone. Geserveerd zonder saus is een robuuste Pinot Noir (Pommard, Fixin) of Moulin-à-Vent jouw beste keuze.

Bekijk al onze wijnen >