Wijn bij Tarbot?

tarbot en wijn

Welke wijn past het beste bij tarbot?

Tarbot is een vissoort die erg populair is bij bijvoorbeeld een bezoek aan een restaurant. Het is een vaste vis met veel smaak en kan op vele wijzen bereid worden. Hij kan gewoon in de pan gebakken worden, maar ook in de oven of op de grill. Ook gestoomde tarbot is een populaire variant. Vis combineren met wijn kan heel goed. Afhankelijk van de smaaksoort van de vis kan er een lichte wijn of een wat zwaardere wijn bij geserveerd worden. Het kan heel goed een rode wijn zijn, maar vaak heeft een witte wijn bij vis de voorkeur.

Bekijk al onze wijnen >

Welke wijnsmaak wij tarbot?

Tarbot is een vis met een goede en volle smaak. Een dergelijk vis vraagt dus niet om een lichte wijn, maar juist om een wat stevige en krachtige wijn. De krachtige wijnen zijn te herkennen aan het feit dat zij vaak 6 maanden tot soms wel drie jaar gerijpt zijn in eiken vaten. Maar ook het gebruikte druivenras, de locatie en de temperatuur van de locatie zijn van belang. Hoe warmer de omgeving is waar de wijn groeit des te hoger ook het alcoholpercentage zal zijn.

Welke wijn bij tarbot?

Een goede wijn bij tarbot is een chardonnay uit de Bourgogne. De druif van deze wijn is heel geschikt om op hout te rijpen. Hierdoor ontstaat de volle smaak die het zo goed bij vissoorten als tarbot doet. De witte wijn La Vinilla uit de Casablanca Valley uit Chili is ook een krachtige wijn die fruitig smaakt, maar smaaktoetsen van noten in zich heeft. Hierdoor zal de eindsmaak verrassende aromatisch zijn. Verrassend is ook een rode Hardy’s cabernet sauvignon wijn uit de Australische Margaret River. Deze wijn is erg donkerrood van kleur en een krachtige smaak met toetsen van hout, ceder en cayenne. De pinot noir uit het Californische Carneros is een wijn die veel wordt gedronken bij wild en grillgerechten. Deze wijn zal uitstekend smaken bij een gegrilde tarbot.

Bekijk al onze wijnen >