Dit is een demo-winkel van de Webwinkelacademy.nl — bestellingen zullen niet worden uitgeleverd. Sluiten

Wijn bij Sushi – Welke Wijn Past bij Sushi?

wijn bij sushi

Wijn bij Sushi? Welk Wijn Past bij Sushi?

Wijn bij sushi? Bij sushi denk je aan Japan. Als je daar een drankje bij zoekt, dan zul je als eerste denken aan saké. Sushi en saké lijken een ideale combinatie, want beide Japans en saké is rijstwijn en sushi bevat rijst. Zo simpel is het echter niet en Japanners zullen het ook niet met die redenering eens zijn. Die vinden een rijstwijn bij een rijstgerecht namelijk helemaal niet zo’n fantastische keus. Saké drink je daarom beter als aperitief voordat je sushi gaat eten. Maar welke wijn drink je dan wel bij sushi?

Wat drinken de Japanners zelf?

Japanners zelf geven de voorkeur aan een groene thee, water of een Japans biertje maar je kunt ook best een goede wijn drinken als je dineert in een sushi restaurant. Kies dan wel voor een witte wijn, zoals een droge Elzas of een zachte, wat frisse Sauvignon Blanc. Kijk verder ook naar welke vis er in de sushi zit, want ook hierbij kun je soorten wijn afwisselen.

Stevige vis

Eet je bijvoorbeeld sushi waarin een wat minder stevige vis zit verwerkt, denk aan tong, dan past hier prima een niet op hout gerijpte Chablis bij of een Duitse Spätlesewijn. Bij een wat vollere vis, zoals een suhshi gevuld met coquilles of garnalen, kun je ook een Chablis drinken maar past ook absoluut een goede champagne. Zolang de wijn maar niet op hout gerijpt is. Dit omdat de aroma’s die door de eikenhouten vaten ontstaan niet echt bij de vis passen en kunnen overheersen.

Sushi met een uitgesproken smaak

Bij sushi met een uitgesproken smaak, bijvoorbeeld sardientjes of makreel, drink je ook een wijn die een uitgesproken smaak heeft, zoals een Muscadet. Een je sushi met zalm of tonijn erin, dan moet je hierbij een wijn drinken met weinig tannine, zoals een Riesling of een Pinot Grigio. En wissel je in een Japans restaurant sushi af met vleesgerechten van de grill, kies dan voor een rosé wijn.

Lees ook: welke wijn bij vis

Wij stellen uw reactie hieronder zeer op prijs!

Groet,

Team Wijnhouse.nl

P.S. Opzoek naar een origineel cadeau klik dan op de link.

One thought on “Wijn bij Sushi – Welke Wijn Past bij Sushi?

  1. Pingback: Welke Wijn Bij Varkensvlees | Gegrild Varkensvlees | WIJNHOUSE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *