Wijn Bij Gevulde Aubergines

Wijn bij gevulde aubergines

Wijn bij gevulde aubergines

Wijn bij Aubergines? Aubergines zijn gezond en heerlijk door een salade of een stoofgerecht, maar ze zijn ook erg lekker als je ze vult. Door er bijvoorbeeld gehakt in te doen, geef je een andere twist aan de groente en heb je een origineel gerecht. Vaak worden aubergines gebruikt in de Griekse keuken. Hoort hier dan ook een Griekse wijn bij?

Grieks gerecht, Griekse wijn

Dat kan! De Griekse rode wijn van agiorgitiko past over het algemeen namelijk goed bij de smaken van aubergines. Ook rode wijnen uit de Rhônevallei en Provence vormen een fijne combinatie. Ben je meer een liefhebber van witte wijn? Dan is een soave uit Italië of een chardonnay een goede optie.

Aubergines met gehakt

Toch kan de juiste wijn zeer verschillen. Het is namelijk sterk afhankelijk van met wat je de aubergine vult. Vul je de aubergine met gehakt? Dan kun je het best een medium volle rode wijn schenken. Is het gehakt in de aubergines pittig gekruid? Ga dan voor een wat zwaardere wijn. Verder gaan wijnen zoals een cabarnet sauvignon of een merlot prima met gehakt.

Aubergines met feta

Blijf je op de Griekse tour en wil je de gevulde aubergine wat lichter van smaak maken? Voeg er dan feta aan toe voor een fris, Grieks gerecht. Kies hierbij voor een wijn met een hogere zuurgraad. Een witte wijn is dan vaak de beste keuze. Een Griekse assyrtico of een sauvignon blanc past goed bij de frisse en ziltige smaak van feta kaas. Gaat je voorkeur toch uit naar een rode wijn? Kies dan ook hier voor een lichtere, rode wijn met frisse zuren.

Aubergines met kikkererwten

Voor een vega-variant van de gevulde aubergines kun je ook gaan voor kikkererwten als vulling. Met wat tomaat en paprika maak je het gerecht compleet. Zo’n fris gerecht heeft een frisse, droge wijn nodig die de lichte kant van het eten accentueert. Een chardonnay, chenin blanc en een viognier zorgen ervoor dat het verfrissende gerecht in evenwicht blijft en het geheel niet te log wordt.

Houdt er rekening mee dat je niet te veel saus over of in de gevulde aubergines gebruikt. Dit kan overheersend zijn en is een funest voor de smaakbeleving van de wijn.

Bekijk hier andere: wijn en spijs

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Wij stellen je reactie hieronder zeer op prijs!

Groet,

Team Wijnhouse.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *