Wijn bij Bresaola

Wijn bij bresaola

Vind de heerlijkste wijn voor bij je bresaola

Wanneer je heerlijk gaat genieten van de smaakvolle antipasto bresaola wil je je natuurlijk echt in Italië wanen. Doe daarom ook thuis net alsof je op vakantie bent in bijvoorbeeld Lombardije en schenk een prachtige wijn bij dit lekkere gedroogde en gerijpte rundvlees. Voordat je start met genieten is het natuurlijk wel goed om even uit te vinden welke wijnen het beste passen bij de bresaola. We geven je daarom graag een aantal suggesties, zodat je minder tijd hoeft te spenderen aan het zoeken en eerder kunt gaan smullen.

Geen verrassing: Italiaanse rode wijnen

Bresaola wordt in de meeste gevallen van rundvlees gemaakt, waardoor het zeker niet verwonderlijk is dat rode wijnen een optimale keuze zijn in combinatie met deze heerlijke charcuterie. Voor een grandioos Italiaans smakenfestijn kies je bijvoorbeeld voor een lekkere Valpolicella of een jonge Chianti. Ook in combinatie met een fraaie Barbera wijn uit Piëmonte of een Toscaanse Merlot komen de flinterdunne rundvleesplakjes schitterend tot hun recht. Maak er een gezellige namiddag of avond in Italiaanse stijl van. Je kunt de bresaola zowel op kamertemperatuur als licht gekoeld nuttigen. Serveer hem op zichzelf of juist in combinatie met brood of kaas. Volg hierin beslist je eigen smaak. Op deze manier doe je het altijd goed.

Kies voor een complimenterende internationale ontmoeting

Een Italiaanse thuiswedstrijd is voor jou misschien iets te vanzelfsprekend. Daarom kun je er natuurlijk ook voor kiezen om juist voor wat meer uitdaging te gaan. Serveer in dit geval bijvoorbeeld een mooie Spätburgunder uit Duitsland of diens Franse broer Pinot Noir bij je bresaola. Ook een Tempranillo uit onder meer de Rioja-streek is een zeer geschikte keuze. Ga je liever voor een Portugese wijn? Dan laat ook een rode Douro de smaak van de bresaola tot volheid komen. Vanzelfsprekend zijn er ook buiten Europa prachtige partners van dit heerlijke vlees te vinden. Een voorbeeld hiervan is onder meer de Chileense carménère.

Conclusie: rode wijn bij je bresaola zorgt voor een smaaksensatie pur sang

Of je nu kiest voor een fraaie Zuid-Amerikaanse of juist een schitterende Europese variant, zorg er voor dat het een rode wijn betreft. Op deze manier beleef je de authentieke smaak van de bresaola ten volle. In ons uitgebreide assortiment vind je de mooiste rode wijnen waarmee je jouw Italiaanse antipasto-moment helemaal compleet maakt.

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Wij stellen je reactie hieronder zeer op prijs!

Groet,

Team Wijnhouse.nl

P.S. Bekijk hier meer over: Wijn en spijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *