Dit is een demo-winkel van de Webwinkelacademy.nl — bestellingen zullen niet worden uitgeleverd. Sluiten

Wijn Bij Biefstuk

wijn bij biefstuk

Wijn bij biefstuk

Een lekker wijn bij biefstuk tijdens het kerstdiner, een familie etentje of een verjaardag is altijd goed. Om de feestelijke maaltijd compleet te maken, kan een lekkere wijn daarbij niet ontbreken. Door de juiste wijn te kiezen, wordt de biefstuk bovendien alleen maar lekkerder van smaak.

Rode wijn bij rood vlees

Een bekende vuistregel is dat je bij rood vlees een rode wijn hoort te drinken. De eiwitten die in rood vlees zitten zorgen er namelijk voor dat de stroeve smaak van tannines worden verzacht. Een stuk gebraden, rood vlees is erg stevig van smaak. Een rode wijn past hier goed bij omdat de tannines van de wijn zachter en soepeler worden door de eiwitten van het vlees. Dit zorgt voor een goede balans en een heerlijke smaakbeleving van zowel de wijn als het stuk vlees op je bord.

De juiste wijn bij biefstuk

Het is bij elk gerecht van belang dat de wijn goed past bij de ingrediënten van het eten. De smaken moeten namelijk in balans zijn en elkaar op de juiste manier versterken. Bij een hertenbiefstuk met friet is het van belang dat je kiest voor een wijn die licht of medium is. Houd hier rekening met de zuurtegraad van de wijn. Bij een biefstuk mag je best gaan voor een wijn met een hogere zuurtegraad. Een merlot, barbera of sangiovese zijn dus ideaal. Je kunt ook voor een nog stevigere wijn kiezen, zoals bijvoorbeeld een Bordeaux.

Wijn bij biefstuk stroganoff

Behalve dat je bij het kiezen van de gepaste wijn rekening moet houden met de smaken van het vlees, is het ook belangrijk dat je rekening houdt met welke saus er geserveerd zal worden. Ga je voor een lekkere stroganoff saus, dan gaat de biefstuk goed samen met een glas cabernet sauvignon. Kies je voor een blauwe kaas saus? Een Italiaanse sangiovese uit chianti is dan een goede optie. Bij een portsaus daarentegen is een casa del canto yecla reserva ideaal. Wanneer je de biefstuk iets eenvoudiger houdt en slechts op smaak zal brengen met olijfolie en wat groene kruiden, ga dan voor een frisse, dieprode wijn zoals de stefano accordini valpolicella classico.

Lees ook: wijn en spijs

Wij stellen uw reactie hieronder zeer op prijs!

Groet,

Team Wijnhouse.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *