Dit is een demo-winkel van de Webwinkelacademy.nl — bestellingen zullen niet worden uitgeleverd. Sluiten

Welke Wijn Bij Varkensvlees?

welke wijn bij varkensvlees

Welke wijn bij varkensvlees?

Welke wijn bij varkensvlees? Varkensvlees moet zowat het meest veelzijdige vlees ter wereld zijn. Bij het ontbijt is er lekkere ham voor op de boterham of heerlijk sappig spek van de varkensbuik. En ga je op restaurant? Neem dan maar eens een blik op de menukaart en je vindt tal van variaties varkensvlees terug. Varkensgebraad, varkenskotelet, varkenswangetjes en het bekende varkenshaasje in al zijn variaties. Ben jij ook zo verzot op bijvoorbeeld varkenshaasje met spek of een varkenshaas met champignons? Dan ben je vast ook benieuwd naar welke wijn nu het best bij varkensvlees past.

Bekijk al onze witte wijn >

Als de saus overheerst

Ben je van plan een smakelijk gerecht te maken of te eten waarbij de saus de smaak bepaalt zoals varkenshaas met champignons? Dan zoek je een wijn die bij de saus past. In het geval van een zware roomsaus is de beste keuze een volle, witte wijn. De stevige smaak van een volle witte wijn is een mooi complement voor de romige saus.

Gegrild varkensvlees

Varkensvlees leent zich ook uitstekend voor de grill. Dat gaat dan niet enkel maar om zaken zoals het varkenskotelet, maar natuurlijk ook om de favoriet van iedereen: ribbetjes! Spareribs zijn vaker wel dan niet gemarineerd in een zoet of pittig sausje. Is dat het geval? Dan is een volle, rode wijn voor bij het eten niet af te slaan. Kies bij voorkeur voor een niet te droge wijn die een breed smakenpalet oproept. Een populaire keuze de laatste jaren bij dit type zijn de wereldwijnen uit Latijns-Amerika.

De pure smaak van het vlees

Er zijn natuurlijk ook tal van gerechten waarbij de pure smaak van het varkensvlees de boventoon voert. Een gerecht als beenham is een typisch voorbeeld. Het klopt dat beenham vaak licht gemarineerd is, maar de marinade is zelden echt overheersend. Een perfecte keuze voor dit type gericht is een witte rijpe wijn die bij voorkeur aan de zoete kant is. Een Pinot blanc of een Pinot grigio is een goede keuze. Geen trek in een witte wijn? Dan is een goed alternatief kiezen voor frisse rosé wijn met veel fruittoetsen. Denk aan een rosé Bordeaux, een rosé Bandol of zelfs een Vin de Pays d’Oc van Syrah.

Varkenswangetjes in eigen jus

Dit klassieke gerecht dat al sinds jaar en dag een echte favoriet is voor velen roept om een volle, rode wijn om de smaak van het vlees echt tot een hoogtepunt te brengen. Kies bijvoorbeeld voor een Beaujolais Cru of een Pinot Noir uit de Nieuwe wereld. Bij dit gerecht mag er heus wel wat pit in de wijn zitten.

Varkensgebraad

Varkensgebraad is een buitenbeentje in de wereld van de gerechten varkensvlees net omwille van de veelzijdigheid. De vraag welke wijn bij varkensvlees is er eentje die nooit en nergens zo simpel op te lossen valt dan bij het varkensgebraad. Het antwoord is immers dat zowel een witte, een rode als een rosé wijn een mooi complement vormt voor het gebraad.

Lees ook: Welke wijn bij sushi

Wij stellen uw reactie hieronder zeer op prijs!

Groet,

Team Wijnhouse.nl

P.S. opzoek naar een relatiegeschenk klik op de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *