Dit is een demo-winkel van de Webwinkelacademy.nl — bestellingen zullen niet worden uitgeleverd. Sluiten

Welke Wijn Bij Tapas

welke wijn bij tapas

Welke wijn bij tapas?

Geef je binnenkort een etentje en ben je van plan tapas te serveren? Dan kun je jouw diner nog beter laten smaken door de juiste wijn te serveren. Op deze pagina lees je welke wijn je het beste bij Spaanse tapasgerechten kunt serveren.

Spaans wijn bij tapas

Tapasgerechten komen uit Spanje. Om jouw Spaanse diner compleet te maken, is het leuk hier Spaanse wijn bij te serveren. Je hebt heerlijke mousserende wijn uit Spanje, maar ook witte wijn en rode wijn. Welke wijnen je het beste bij jouw tapasgerechten kunt serveren, lees je in onderstaande alinea’s.

Mousserende wijn bij tapas

Het is lekker om het tapasdiner te beginnen met een mousserende wijn. Dit kan een Champagne zijn, maar eigenlijk is het leuker een Cava te serveren. Cava komt namelijk uit Spanje, Champagne uit Frankrijk. Hoef je niet per se een Spaanse wijn te serveren, dan kun je ook een Italiaanse prosecco schenken.

Witte wijn bij tapas

Witte wijn smaakt heerlijk bij diverse tapasgerechten. Wel is het belangrijk een niet te zware en te volle witte wijn te serveren. Tapasgerechten zijn namelijk licht, dus je wijn moet ook licht zijn. Je kunt een Sauvignon Blanc serveren bij tapas, maar een lichte Verdejo is ook erg lekker.

Tip: lees de online beschrijving of het etiket van een fles witte wijn eens goed door. Hier staat namelijk vaak bij welke gerechten de betreffende wijn lekker smaakt. Zeker als je niet zo veel verstand hebt van wijn, maakt dit het gemakkelijker de juiste wijn te kopen.

Rode wijn bij tapas

Je kunt ook rode wijn schenken bij tapasgerechten. Zeker als je een tapasgerecht met vlees eet, is een rode wijn erg lekker. Een hele bekende rode wijn uit Spanje, is de Rioja. Er zijn duurdere flessen Rioja, maar ook goedkopere flessen. Ook als je een wat minder groot budget hebt, kun je deze plaatselijke schoonheid prima schenken.

Meerdere wijnen schenken

Ieder tapasgerecht is weer anders. Daarom raden wij je aan meerdere wijnen te schenken als je tapas gaat eten. Bestel niet alleen een lekkere wijn met bubbels, maar ook een lekkere witte wijn. Bij vleesgerechten serveer je weer een rode wijn. Als je meerdere wijnen hebt, hebben je gasten bovendien iets te kiezen.

BEKIJK AL ONZE WIJNEN >

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Wij stellen je reactie hieronder zeer op prijs!

Groet,

Team Wijnhouse.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *