Dit is een demo-winkel van de Webwinkelacademy.nl — bestellingen zullen niet worden uitgeleverd. Sluiten

Welke Wijn Combineert Het Best Met Mosselen?

wijn bij mosselen

Welke wijn combineert het best met mosselen?

Mosselen kan je eten op elke maand waarin de letter R voorkomt, en dat zijn er toch heel wat. Velen drinken een frisse pils bij hun mosselen met friet, maar ook wijn bij mosselen is een perfecte match. Combineer niet enkel wijn met mosselen om hier een lekkere saus van te maken, maar drink hem ook als begeleider van je heerlijke gerecht. Welke wijn bij mosselen te serveren zodat de smaak van beiden perfect naar voor komt?

Wit bij vis, rood bij vlees

Een stelregeltje dat al jaren gebruikt wordt en toch niet steeds als hoofdregel kan worden gebruikt. Wil dit zeggen dat je als wijn bij mosselen dan enkel witte wijn kan drinken? Helemaal niet! Het is belangrijk dat je in eerste instantie kijkt naar de bereidingswijze van je gerecht.

Je kunt namelijk mosselen eten puur natuur, met een roomsausje, look of witte wijn. Dit zijn de meest klassieke bereidingswijzen. Maar een heerlijke pasta met mosselen, groentjes en een goed gekruide vissaus, combineer je dit steevast met een witte wijn? Of denk aan gegratineerde mosselen in de schelp met een stevige kruidenpasta erbij.

Wijn bij mosselen

Heb je een fijn en fris gerecht, zoals mosselen natuur, dan kies je voor een frisse en jonge wijn. Wijndruiven zoals een Duitse Riesling, een Sauvignon Blanc uit de Loire of een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika leveren allen minerale en droge wijnen. Zij gaan de smaak van de natuurlijke mosselen ondersteunen door een lichte citrussmaak in de wijn.

Een voller gerecht met mosselen, waarbij room, kreeftensaus of veel kruiden worden gebruikt kan beter gecombineerd worden met een vollere wijn bij mosselen. Bij de witte wijnen ga je dan beter naar druivenrassen kijken die wat meer karakter vertonen zoals een Chardonnay of misschien zelf een Viognier.

Ook rode wijn kan bij dit soort romige gerechten met mosselen gecombineerd worden. Vermijd rode wijn bij mosselen met teveel taninnes. Geschikte druivenrassen voor wie houdt van rode wijn bij mosselen kiest best voor een zachte Merlot of een fruitige Shiraz.

Start je zoektocht

Je gerecht met mosselen en je wijn moeten een perfect paar vormen. Ze moeten elkaar aanvullen, ondersteunen en zelfs bekrachtigen. De één mag de ander niet overtroeven maar moeten samen een harmonieus geheel vormen. Het is net poëzie!

Maar hoe start je nu deze zoektocht naar de ideale wijn bij mosselen? Beschrijf het gerecht in een aantal bijvoeglijke naamwoorden zoals fris, vol, zoet, vettig, droog,… en ga op dezelfde manier op zoek naar wijnen die deze karakteristieken ook bevatten. Een eenvoudig trucje dat je gegarandeerd de juiste wijn voor je mosselen zal opleveren! Smakelijk!

Lees ook: wijn en spijs

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Laat hieronder een reactie achter.

Groet,

Team Wijnhouse.nl

2 thoughts on “Welke Wijn Combineert Het Best Met Mosselen?

  1. Pingback: Wijn Bij Carpaccio | Wijnadvies Voor Dit Gerecht | WIJNHOUSE

  2. Pingback: Wijn bij Zuurkool | Wijnadvies voor het Zuurkool Seizoen | WIJNHOUSE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *