Dit is een demo-winkel van de Webwinkelacademy.nl — bestellingen zullen niet worden uitgeleverd. Sluiten

Welke Wijn Bij Vis?

welke wijn bij vis

Deze wijn drink jij het liefst bij je vis

Welke wijn bij vis? Wie kent de vuistregel niet? Bij vlees drink je rode wijn en bij vis witte wijn. Maar is dat wel écht zo? Welke wijnen passen dan het best bij een lekker visje? En welke wijn zorgt voor de beste smaakbeleving bij het eten van vis?

Smaken verschillen

Natuurlijk verschillen smaken en kan ieder mens andere voorkeuren hebben op het gebied van wijn. Toch kan de bereiding van vis veel verschil maken in de keuze voor de beste wijn bij het desbetreffende gerecht. De verschillende kruiden en specerijen die gebruikt worden tijdens de bereiding van de vis, bepaalt namelijk welke wijn je hier het beste bij kunt drinken. Ook heeft de vissoort invloed op de keuze van de juiste wijn.

Witte wijn bij rauwe vis

Bij een rauwe vis die ziltig is van smaak kun je het best kiezen voor een droge of witte wijn. Denk hierbij aan een Sauvignon Blanc of Muscadet. Deze volle wijnen passen goed bij verfijnde, ziltige zeevissen.

Witte wijn bij bereide vis

Heb je een gerookte, gegrilde of geroosterde vis? Dan passen daar hele andere wijnen bij. Zo kun je hier het best gaan voor een witte wijn met meer body. Ook zoetere wijnen kunnen goed aansluiten bij de smaak van een bereide vis. Zo kun je kiezen voor een Milderiesling of Viognier. Bij ansjovis, dorade of forel zijn vooral droge witte wijnen toepasselijk.

Rode wijn bij vis

Zoals eerder genoemd wordt vaak gedacht dat je bij vis alleen witte wijnen kunt drinken. Niks is minder waar. Ook rode wijnen kunnen namelijk veel goeds doen voor een lekker visgerecht. Vooral bij stevige gegrilde vissen kunnen soepele rode wijnen, zoals een Pinot Noir of een Gamay, meer smaak creëren. Ook bij een schol kun je kiezen voor rode wijn. Ga dan voor een rode wijn die licht en fris is, zonder hout.

Bekijk ook: wijn en spijs

We zijn benieuwd wat jou favoriete wijn is bij vis? Laat het hier onder weten in een reactie.

Bedankt voor het lezen van dit artikel.

Groet,

Team Wijnhouse.nl

3 thoughts on “Welke Wijn Bij Vis?

  1. Pingback: Welke Wijn Kies Ik Bij Het Eten? | Wijn Bij Lekker Eten | WIJNHOUSE

  2. Pingback: Wijn bij Sushi? | Welke Wijn Past bij Sushi? | Rode Wijn? | WIJNHOUSE

  3. Pingback: Welke Wijn Bij Biefstuk | Welke Wijn Bij Biefstuk Stroganoff | WIJNHOUSE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *