Dit is een demo-winkel van de Webwinkelacademy.nl — bestellingen zullen niet worden uitgeleverd. Sluiten

Welke Wijn Bij Spek?

wijn bij spek

Welke wijn bij spek?

In het leven zijn er drie waarheden: geboorte, dood en belastingen. Maar er is ook een bijna universeel erkende vierde waarheid. Als er iets is dat we nog meer waarderen dan wijn, dan het spek. De ongelooflijke eigenschappen van deze krokante zoute of gerookte reepjes kunnen niet worden onderschat. Spek kan bij wijze van spreken vegetariërs veranderen in vleeseters. Je eet het op elk moment van de dag en het is een perfecte aanvulling bij om het even welk gerecht. Maar hoe zit het met wijn en spek? Als je geen buurman hebt die toevallig een wijnkenner is, dan is dit artikel jouw redding. Hieronder enkele spekgerechten met de best passende wijnen.

Bekijk al onze wijnen >

Spek met eieren

Mousserende wijnen zijn vooral dol op voedsel dat zout en knapperig is. Maar goed spek en eieren zijn waarschijnlijk niet de moeite waard om er een fles gewaardeerde vintage Champagne voor open te gooien. Een betere en redelijk geprijsde optie is een pittige en citroenachtige Prosecco die met gemak door de vette, zoute heerlijkheid snijdt.

French toast (of pannekoeken) met spek en esdoornsiroop

Een mooie roze en lichtzoete Moscato is een fantastische keuze bij dit gerecht. De zoetheid verdwijnt meteen als je op het stroperige brood kauwt. Rozenwater, Turks fruit en andere smaken zweven in je mond, gevolgd door een zoute trap van de spek.

Broodje spek met kaas en uien

Er zijn twee wijnkeuzes voor de verscheidenheid aan smaken in dit gerecht. Je kunt voor een witte wijn gaan zoals een weelderige, knapperige en fruitige Viognier. Maar ook een rode wijn zoals een pittige, besbeladen Grenache past perfect!

Quiche Lorraine

De regio Elzas/ Lotharingen, grenzend aan Frankrijk en Duitsland staat ​​bekend om twee dingen: Quiche en Riesling. Knoei met geen van beide! Meer moet hier niet aan toegevoegd worden.

Spagetti Carbonara

Er zijn weinig mensen die dit geen verrukkelijk gerecht vinden. De zoutheid en romigheid van het gerecht wordt bereikt door de goed getimede toevoeging van eieren en kaas. Beide smaken worden perfect gecombineerd met een fruitige, knapperige Pinot Grigio of een weelderige, aromatische Pinot Gris.

Bekijk al onze wijnen >