Welke Wijn Bij Geitenkaas

Welke wijn bij geitenkaas

Welke wijn bij geitenkaas

Wijn en kaas zijn een klassieke combinatie die bij heel wat mensen in de smaak valt. Absoluut één van de meest geslaagde combinaties tussen wijn en kaas is een flesje wijn bij geitenkaas. Geitenkaas heeft een sterke, uitgesproken smaak die gewoon smeekt om een mooi complement. Maar welke wijn past daar nu eigenlijk bij? Voor geitenkaas wijnadvies ben je hier alvast aan het goede adres!

Bekijk al onze rode wijn >

Welke wijn bij warme geitenkaas?

Een warme geitenkaas is een licht, maar smaakvol gerecht dat vraagt om een rode wijn. Natuurlijk kies je niet zomaar voor om het even welke rode wijn bij geitenkaas, maar wel voor een type Beaujolais of een jonge Grenache. Dit type wijnen zijn de partner waar warme geitenkaas om vraagt. Kies je toch eerder voor een witte wijn? Ga dan voor een Chardonnay, een Sylvaner of een Italiaanse Pinot grigio.

Welke wijn bij geitenkaas salade?

Kies je voor een frisse en groene salade van geitenkaas? Dan is een witte wijn bij geitenkaas een keuze waar je geen spijt van krijgt. Een lekkere Sauvignon onderstreept de frisheid van de geitenkaas en geeft het geheel toch nog net wat extra punch. Bij geitenkaas is ook Chardonnay overigens een goede optie. Een rokerige Chardonnay smaakt lekker af bij dit gerecht.

Wijn bij geitenkaas met spek

Een gerecht als geitenkaas met spek is een subtiel, smaakvol gerecht dat vraagt om een genuanceerd smakenpalet. De zuurtegraad van de geitenkaas zorgt ervoor dat je bij voorkeur kiest voor een witte wijn. Een rode wijn doet immers weinig voor het totaalplaatje als er zuur in het spel komt. Een frisse, stuivende witte wijn is de logische keuze. Opteer bijvoorbeeld voor een wijn van de Riesling druif of een wijntje uit de Franse Loire.

Wijn bij geitenkaas en vijgen

Rijpe vijgen zijn één van de lekkerste dingen om te serveren samen met geitenkaas. Maar welke wijn is nu eigenlijk de perfecte aanvulling van deze typische smaken? Het antwoord hangt af van de wijze van serveren. Betreft het een voorgerecht? Dan is een Pino Gris een goed idee, maar ook een Pinot Noir kan heel lekker zijn. Deze laatste suggestie klinkt misschien gewaagd, maar het leven is aan wie durft. Serveer je de vijgen en kaas bij een salade? Probeer dan een mousserende wijn of een droge prosecco. Is het een dessert? Dan is een zoete Sauvignon Blanc de logische keuze.

Lees ook: wijn en spijs

Wij stellen uw reactie hieronder zeer op prijs!

Groet,

Team Wijnhouse.nl

P.S. Opzoek naar een geschenk cadeau klik op de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *