Wat is Lekker Bij Witte Wijn?

Wat is Lekker Bij Witte Wijn?

Witte wijn combineren met lekkere gerechten

Je hebt binnenkort volk over de vloer en wilt ze imponeren met een ideale combinatie van een aantal lekkere gerechten met een mooie verfijnde witte wijn? Dan ben je hier op de ideale plek! Als je nu een keukenwonder bent of niet, graag eenvoudige of complexere gerechten kookt, voor iedere wijn bestaat het ideale recept. Hieronder alvast een paar suggesties die je goed op weg kunnen helpen!

Bekijk al onze witte wijnen >

Een frisse start

Start je menu met een frisse en drogere start. Wetenschappelijk werd aangetoond dat de honger wordt aangescherpt als je vooraf een frisse en droge aperitief serveert. Iedereen houdt van bubbels, dus een lekkere Champagne is de perfecte opener voor een gezellig tafelmoment. Laat je budget dit niet helemaal toe? Dan kun je zeker ook je gading vinden bij Cava of de iets subtielere Prosecco uit Italië. Duitsland presenteert zijn typische Sekt die ook heel budgetvriendelijk kan zijn. Belangrijk, kies steeds voor de droge variant om de gezonde honger te motiveren! Hou je niet van parelende wijnen? Een droge sherry is ook een uiterst geschikte aperitief! Een verse rauwe oester is de perfecte combo bij een droge aperitief.

Licht voorgerechtje

Je smaakpapillen zijn ondertussen wat opgewarmd en zijn klaar voor de volgende stap. Kies als voorgerecht een licht gerechtje zoals sushi, carpaccio van rund of een slaatje met eikenbladsalade, een lekkere balsamicodressing en kort aangebakken sint-jacobsnootjes. Al deze gerechten combineren ideaal met een jonge witte wijn met de nodige zuren. Ideaal hier zijn de druiven Sauvignon Blanc uit Frankijk, een droge Riesling uit Duitsland of een meer gesofistikeerde Chablis.

Steviger hoofdgerecht

Kies als hoofdgerecht voor een wat steviger gerecht. Denk bijvoorbeeld aan een moot zalm, een gegrilde tonijn of een stukje kalfsvlees met bijpassende saus. Kies je voor een romige saus, selecteer dan ook een boterige witte wijn zoals Chardonnay of Viognier. Een bearnaisesaus combineert beter met een zurige witte wijn. Wie hierna nog plaats heeft kan de maaltijd afronden met een dessertwijntje zoals Eiswein, Vin de Paille of een witte Porto, die allen heerlijk combineren met zoete gerechtjes zoals Crème Brulée, flensjes of Sabayon.

Bekijk al onze witte wijnen >