Roodeberg Wijn

Roodeberg Wijn

Korte geschiedenis van Roodeberg wijn

De oorsprong van de Zuid-Afrikaanse wijngeschiedenis ligt in het 1652. In dat jaar kwamen de eerste Europeanen, specifiek Vlamingen en Nederlanders, als kolonisatoren naar Zuid-Afrika en zetten daar de wijnbouw op. Ze waren echter geen hoogstaande wijnontwikkelaars. De echte bloei kwam toen Franse hugenoten zich in Franschhoek vestigden en daar kwaliteitswijnen maakten.

Bekijk al onze wijnen >

Zuid-Afrikaans wijnmerk

Roodeberg is een Zuid-Afrikaans wijnmerk dat sinds 1949 bestaat en opgericht is door Charles Niehaus. In 1941 nam hij de wijngaarden over van iemand anders en bouwde dit uit tot het wijnbedrijf Roodeberg. Aanvankelijk bood twee rode wijnen aan, de Roodeberg Number One en Roodeberg Number Two, maar de achtervoegsels heeft Nieuhaus later weggehaald omdat de namen de indruk zouden kunnen wekken dat Number Two minder van kwaliteit was dan Number One. Ook bood Roodeberg meteen vanaf het begin een witte wijnsoort aan. De naam Roodeberg is, zo wordt algemeen aangenomen, ontleend aan de roodgekleurde zonsopgang die je kunt zien vanaf de berg Drakenstein. Door de naoorlogse periode van Apartheid in Zuid-AFrika was er sprake van een boycot op wijn en raakte Roodeberg niet echt bekend in Nederland. Na ophef van de boycot veranderde dit. Vooral sinds 2004 is Roodeberg in Nederland en elders ter wereld uitgegroeid tot een populair en zeer gewaardeerd wijnmerk.

Soorten Roodeberg wijn

Roodeberg biedt vier varianten topwijnen aan, die zich stuk voor stuk kenmerken door een evenwichtige en overheerlijke smaak. Hoog aangeschreven staat bijvoorbeeld de rode topwijn Roodeberg Reserve. De gelaagde en zeer verfijnde blend van deze wijn bestaat uit gedroogde kruiden, pruimen en moerbeien, doordrenkt met subtiele tonen van donkere chocolade en tabak. De Roodeburg Reserve is dan ook een genot voor de tong!

Een goede keuze voor de wijnliefhebber die hoge eisen stelt, is zeker ook de Roodeberg-variant Dr. Charles Niehaus. Deze rode wijn kenmerkt zich door de heerlijke aroma’s van moerbeibomen, pruimen en uitgebalanceerde tinten van zoete specerijen en anijs. De tannines van de Dr. Charles Niehaus zijn heerlijk zacht. Op de afrond is de Dr. Charles Niehaus soepel en heeft een subtiele nasmaak.

Verder biedt Roodeberg een eigen Rosé aan en ook een eigen witte wijn. Beide zijn van topkwaliteit! De fijne rosé is prachtige roze en heeft een gevarieerde smaak van watermeloen, lychee en aardbei, met hints van rozenblaadjes en Turks fruit. De elegante witte wijn van Roodeberg is zeer levendige en bloemig. Op de tong proef je bij deze heerlijke wijnvariant onder meer witte perzik, peer en bloemige aroma’s met verfijnde citroentinten.

Ervaar de subtiliteit van Roodeberg nu zelf

Ervaar nu zelf de mildheid en ultieme smaakpassie van de Roodeberg wijnen! Koop nu een of meer flessen rode of witte wijn van dit Afrikaanse kwaliteitsmerk in onze webshop. Dan ben je gegarandeerd van het ongeëvenaarde smaakgenot van een van de beste wijnmerken uit Zuid-Afrika!

Bekijk al onze wijnen >