Dit is een demo-winkel van de Webwinkelacademy.nl — bestellingen zullen niet worden uitgeleverd. Sluiten

Paarse Mond Na Drinken Rode Wijn?

Paarse mond na drinken van rode wijn

Paarse mond na drinken rode wijn

Veel mensen die rode wijn drinken, krijgen na een aantal glazen last van een paarse mond. Niet alleen de lippen worden paars, maar ook de tanden kunnen verkleuren. Hoe dit komt, lees je in dit artikel. Ook lees je op deze pagina hoe je kunt voorkomen dat je een paarse mond krijgt door rode wijn.

Een paarse mond na drinken rode wijn: hoe komt dat?

In de blauwe druiven die gebruikt worden om rode wijn te maken, zit de stof antohocyanine. Dit is een pigment. Tijdens de productie van rode wijn blijft het pigment in de drank zitten. Drink je de wijn, dan komt het pigment in je mond. Hier zorgt het voor een paarse kleur. Je lippen worden paars, maar je tanden worden ook donkerder.

Overigens gebeurt dit niet bij alle rode wijnen. Dit komt omdat niet alle blauwe druiven antohocyanine bevatten. Daarom krijg je de ene keer wel een paarse mond en de andere keer helemaal niet.

3 tips om een paarse mond te voorkomen

Je wil een lekker glas rode wijn drinken, maar je wil niet de hele avond met een paarse mond rondlopen. Gelukkig zijn er enkele dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je mond paars wordt. Hieronder geven we enkele tips om die lelijke paarse kleur te voorkomen.

Tip 1: eet kaas bij de rode wijn

In kaas zit calcium. Als je kaas eet, komt er een laagje calcium op de tanden. Dit laagje zorgt ervoor dat het pigment in rode wijn zich minder goed kan hechten op de tanden. Door kaas te eten, kun je dus voorkomen dat je een paarse mond krijgt. Overigens werken vooral harde kaassoorten goed, want hier zit meer calcium in.

Tip 2: poets je tanden voor je gaat drinken

Als je veel tandplak op je tanden hebt, kan het pigment in rode wijn zich beter hechten. Door je tanden te poetsen, verwijder je een deel van de tandplak. Hierdoor krijg je minder snel last van een rode mond. Extra tip: poets je tanden enkele uren van tevoren. Op deze manier verpest de smaak van tandpasta de smaak van de rode wijn niet.

Tip 3: doe lippenbalsem op

Bovenstaande tips helpen vooral tegen paarse tanden. Om te voorkomen dat je lippen paars worden, kun je wat lippenbalsem gebruiken.

BEKIJK AL ONZE WIJNEN >

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Wij stellen je reactie hieronder zeer op prijs!

Groet,

Team Wijnhouse.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *