Is Wijn Glutenvrij?

is wijn glutenvrij

Wijn glutenvrij?

Is wijn glutenvrij? Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die een glutenallergie hebben, of het gewoon prettiger vinden om glutenvrij te leven. Past er bij die levenswijze af en toe nog wel een lekker wijntje? Daar ga ik je in deze blog meer over vertellen.

Welke producten bevatten eigenlijk gluten?

Gluten zitten eigenlijk in heel veel producten, vooral kant en klare producten. Denk hierbij aan producten waarin tarwe,rogge of haver in verwerkt is. Ook spelt producten bevatten gluten. Als je kijkt op verpakkingen in de supermarkt zie je eigenlijk dat deze producten in bijna alles wel verwerkt zijn, het is daarom goed opletten met wat je koopt. Het beste is eigenlijk nog om veel zelf vers te maken.

Alcohol en gluten

Als je kijkt naar alcoholische dranken zijn er eigenlijk veel dranken die geen gluten bevatten. Hier valt wijn ook onder. Maar ook als je kijkt naar heldere gedestilleerde dranken zoals jenever zijn deze ook glutenvrij. Ondanks dat ze soms gemaakt worden met graan, want dit blijft achter bij de reststoffen. Bier is echter eigenlijk nooit glutenvrij.

Is elke wijn glutenvrij?

Niet elke wijn is glutenvrij, sommige kunnen namelijk sporen van gluten bevatten. Hierbij praat je dan vooral over de dure wijnen die jaren in eiken vaten word gerijpt. En in sommige gevallen word er bij het klaren van de wijn een product gebruikt wat gluten bevat. Het is dus eigenlijk verstandig om “goedkope” wijn te drinken en altijd te kijken welke producten er gebruikt zijn. Bij sommige wijnen word er namelijk gebruik gemaakt van veel hulpstoffen voor een goede smaak, deze staan ook niet altijd vermeld op het artikel. Die hulpstoffen kunnen in sommige gevallen wel gluten bevatten. Mijn advies zou dus eigenlijk zijn kijk altijd goed op de etiketten en drink goedkope wijn. Je kan natuurlijk ook altijd naar een wijngaard gaan, hier weet je zeker dat je te weten krijgt wat er allemaal is gebruikt voor de wijn.

Lees ook: is wijn gezond

Wij stellen uw reactie hieronder zeer op prijs!

Groet,

Team Wijnhouse.nl

P.S. Opzoek naar een geschenk cadeau klik op de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *