Dit is een demo-winkel van de Webwinkelacademy.nl — bestellingen zullen niet worden uitgeleverd. Sluiten

Gigondas Wijn

Gigondas Wijn

Gigondas is een bekende wijn en de naam van een dorpje dat tegen de Denetelles de Montmirail ligt. Het is een mooi plaatje van Frankrijk. De structuur van de bodem en de temperaturen die aan de wat lagere kant zijn, geven op grote hoogte wat meer intensiteit aan de wijnen. Dit zorgt ervoor dat de wijn een zeer lange houdbaarheidsdatum heeft.

Verschil per soort

Kalksteen is de belangrijke basis en vinden we voornamelijk in het noordelijke deel van het dorpje in Frankrijk. Dit maakt de wijnen frisser en eleganter in vergelijking met andere soorten. In de zuidelijke richting ligt juist veel zwarte klei en mergel. De beste wijngaarden liggen op een hoogte van wel 100 tot 500 meter.

Samenstelling

De wijnen uit de Franse streek Denetelles de Montmirail bestaan voor maar liefst 80% uit de Grenachdruif. Verder moet er minimaal 15% van een andere druivensoort in de fles zitten. Vaak zijn de Syrah of de Mourvèdre druiven die worden toegevoegd. Andere druiven mogen ook gebruikt worden, maar met een maximum van 10%. Als de wijnen een zwartrode kleur hebben,worden ze als de betere gezien.

Hoge concentratie

Het dorpje Gigondas hoort sinds 1971 bij de Cru’s van de Rhône. De wijn staat bekend als wildwijn, maar wordt ook regelmatig gebruikt bij stoofpotten en andere smaakvolle gerechten. Door de lage opbrengst per hectare zijn de wijnen zeer geconcentreerd.

Top 5 beste wijnen gigondas wijnen:

1. La Cave Gigondas Brut du Foudre 56. Deze wijn is fijn om te drinken vanwege zijn frisheid. De smaak is een samenstelling van voornamelijk kersen en bessen.
2.Domaine Santa Duc Privilège des Hauts Garrigues. Intens door de zwarte peper en pruimen.
3. Perrin & Fils La Gille. met wijnen uit de gehele streek, en die zijn stuk voor stuk uitstekend van kwaliteit; de gigondas heeft een elegante en frisse stijl, met kersen, zwarte peper en wat goede tannines, een mooie complexiteit en lengte.
4.Domaine Saint Gayan. Dit is een bekende uit het zonnige jaar 2005. Hierdoor is hij vooral warm en kruidig. Ook proef je een klein vleugje chocola.
5.Domaine Brusset Les Hauts de Montmirail. Voor wie meer houdt van een wat plattelandsachtiger type. In de geur warm en intens. Bevat verder koffie, tijm en laurier.

BEKIJK AL ONZE WIJNEN IN DE WEBSHOP>

Bedankt voor het lezen van dit artikel.

P.S. Wij vinden het leuk als je hieronder een reactie achterlaat 👇