Fendant Wijn

Fendant Wijn

Fendant wijn

Fendant wijn is een Zwitserse wijn die we met name kennen van de kaasfondue. De wijn wordt gemaakt van de Chasselas-druif, die in veel verschillende kantons van Zwitserland groeit. De naam Fendant komt uit het kanton Valais. Het is de meest gebruikte naam voor deze druif. De naam fendant heeft betrekking op het feit dat de druiven en hun schil zacht zijn. Daardoor laten ze zich gemakkelijk verwerken. Het is een frisse wijn, vol van smaak.

BEKIJK AL ONZE WITTE WIJNEN>

De druiven

De Fendant of Chasselas Blanc is een druivensoort die vooral veel wordt verbouwd in Zwitserland, rond het meer van Geneve. Ook in Frankrijk en Duitsland komt de soort voort, in het Duitse taalgebied heeft zij de naam Gutedel. Uit deze druiven wordt een zachte witte wijn verkregen. De wijn wordt geproduceerd in het kanton Valais, een streek in het zuiden van Zwitserland. Hier komt bijna de helft van de Zwitserse wijnsoorten vandaan. De coöperatie Provins uit de hoofdstad van het kanton, Sion, is verantwoordelijk voor de productie van de wijn.

Het karakter van de wijn

Deze wijn is vol maar vrij neutraal van smaak, met niet al te veel zuur, en laat zich het best jong drinken. Fendant kenmerkt zich door een aroma met minerale noten. Daarbij heeft hij een frisse, in eerste instantie bloemige maar daarna citrusachtige geur. Deze frisse tonen komen ook in de smaak terug, een mooi droge wijn met een hint van citrusfruit. Fendant heeft een frisse, licht bittere afdronk en een lichte, goudgele kleur.

Wat is lekker bij Fendant

Fendant is de meest bekende wijn voor het maken van een Zwitserse kaasfondue. De frisse smaak en heldere aroma bieden de ideale tegenhanger voor de zware smaken van de kazen. Probeer de wijn ook eens bij een echte raclette of andere halfharde (gesmolten) kaas. Bovendien valt Fendant aan te raden als aperitief of bij vis en zeevruchten.

BEKIJK AL ONZE WIJNEN IN DE WEBSHOP>

Bedankt voor het lezen van dit artikel.

P.S. Wij vinden het leuk als je hieronder een reactie achterlaat 👇