Dit is een demo-winkel van de Webwinkelacademy.nl — bestellingen zullen niet worden uitgeleverd. Sluiten

Condrieu Wijn

condrieu wijn

Condrieu wijnen: wijnen van uitmuntende kwaliteit

Zoals je misschien al weet zijn er verschillende wijnwerelden. Maar veruit de meest bekende is de Oude Wijnwereld. Hier vallen onder andere Frankrijk en Italie onder. Maar Frankrijk is en blijft toch altijd de ‘frontrunner’ waar het gaat om het produceren van goede wijnen. Franse wijnen hebben verschillende kenmerken. Het begint bij een simpel tafelwijntje, waarbij herkomst van de druif irrelevant is. Lekker, maar goedkoop en verder weinig poes pas. Dan komt de landwijn. Dit is al een iets betere wijn. Vervolgens krijg je de AOC wijnen, de ‘Apelation Origine Controlee’ wijnen. Het gaat hier om wijnen die een keurmerk hebben. Het gebied waar de druif voor deze wijn gekweekt is heeft een goedkeurende stempel gehad van deze autoriteit. Je weet dan ook dat het hier gaat om een goede wijn. De wijnen van de Condrieu zijn AOC wijnen. Het zijn dus kwalitatief goede wijnen. Op sommige stukken worden zelfs Condrieu Premier Cru en Grand Cru wijnen gemaakt. Dit houdt in dat het stukje land waar de druiven groeien uitmuntend is geweest dat jaar.

 

Wat voor wijnen komen uit de Condrieu streek?

In de Condrieu, wat ongeveer 40 km ten zuiden van het grote Lyon ligt, worden veelal witte wijnen gemaakt. De Condrieu valt onder de wijnstreek ‘Rhone’. Deze streek staat bekend om uitmuntende wijnen. Zo geldt dat ook voor de Condrieu wijnen. Rondom het dorp Condrieu zelf vind je de meest authentieke wijngaarden. Hier komen heerlijke en weelderige wijnen vandaan. Wijnen waar je echt van kan genieten. De fruitige en exotische wijnen kennen een aantrekkelijke frisheid in de jeugd. Na langer op het vat te hebben gelegen, worden ze heerlijk boterig. Een echte ronde wijn. Wijnen waar je als kenner zeker van kan genieten.

 

Tips en adviezen bij de Condrieu wijnen

Van deze wijn zou je vooral moeten genieten. Uit deze streek komen echte top wijnen. Drink deze wijn met een heerlijk kaasplankje, maar vergeet daarbij niet wat zoete tinten. Bijvoorbeeld wat appelstroop. Of drink de wijn bij een heerlijke eendenconfeit. Bewaar de wijn koel en donker. En niet langer dan 2 jaar.

BEKIJK AL ONZE WIJNEN IN DE WEBSHOP>

Bedankt voor het lezen van dit artikel.

P.S. Wij vinden het leuk als je hieronder een reactie achterlaat 👇