Blaufrankisch Wijn

Blaufrankisch Wijn

Blaufrankisch wijn

Houd je van rode wijnen met een sprekende en levendige smaak? Dan is Blaufrankisch wijn wellicht iets voor jou. Deze rode wijn van de gelijknamige blauwe druif heeft een uitgesproken en hele levendige smaak. Niet iedereen vindt de wijn lekker, maar liefhebbers van sprekende wijnen zijn absoluut fan.

Op deze pagina lees je meer over de wijn van de Blaufrankisch druif. Zo lees je waar deze druif geteeld wordt, maar ook hoe de wijn van deze blauwe druif ruikt en smaakt.

Bekijk al onze wijnen >

De Blaufrankisch druif

De Blaufrankisch is een blauwe druif, die gebruikt wordt om de gelijknamige rode wijn te produceren. De druif wordt ook wel de Lemberger druif of de Kékrankos druif genoemd. De druif wordt voornamelijk geteeld in Oostenrijk, maar ook in Hongarije en Duitsland vind je enkele wijngaarden waar de druif groeit.

Wijn die van de Blaufrankisch druif gemaakt wordt, draagt de naam van het belangrijkste ingrediënt. Omdat het grootste deel van de druiven in Oostenrijk worden geteeld, komen de meeste wijnen van deze druif uit dit land.

De geur en smaak van de wijn

Van de Blaufrankisch druif worden fruitige rode wijnen gemaakt. Omdat de wijn van deze blauwe druif vaak wat langer op een vat worden gerijpt, heeft de wijn een levendige smaak. Ook heeft de wijn een karakteristieke geur, met een subtiele en toch duidelijke tint van kersen en bessen.

De meeste wijnen van deze blauwe druif hebben een uitgesproken karakter. Ze smaken vrij peperig en worden soms zelfs als ‘aards’ beschreven. Er zijn enkele druiven van deze wijn die wat soepeler en lichter zijn. Toch zijn de meeste wijn en van deze druif over het algemeen expressief van karakter. Dit maakt de wijnen erg geliefd onder de ervaren wijndrinker.

De wijn kopen en bewaren

Je kunt de verschillende soorten Blaufrankisch wijn online bestellen. Heb je de wijn eenmaal in huis, dan is het goed om te weten dat je deze niet zo lang kunt bewaren. Omdat de druiven al vrij lang op een vat gerijpt zijn, is de maximale bewaarperiode ongeveer 7 jaar. Bewaar je de wijn langer, dan gaat de karakteristieke smaak verloren. Ook wordt de rode wijn hierna een beetje zuur. Heb je de wijn gekocht, dan raden wij je simpelweg aan niet te lang te achten met het openen van de fles.

Bekijk al onze wijnen >