Dit is een demo-winkel van de Webwinkelacademy.nl — bestellingen zullen niet worden uitgeleverd. Sluiten

Asti Wijn: Twee Varianten Van Deze Heerlijke Italiaanse Topper!

Asti Wijn

Asti wijn: twee varianten van deze heerlijke Italiaanse topper

Ben je op zoek naar een prachtige wijn die je direct laat denken dat je een heerlijke vakantie in Italië aan het beleven bent? Kies dan bijvoorbeeld voor een fraaie Asti wijn. Deze heerlijk frisse bubbel is afkomstig uit de streek Piëmonte in het noorden van Italië en wordt gemaakt van de Moscato bianco, oftewel de muskaatdruif. Deze uiterst delicate druivensoort wordt verbouwd op de typerende heuvels van Piëmonte en zorgen voor een heerlijk zoet eindresultaat. De Asti wijn is er in twee verschillende varianten: de Moscato D’Asti en de Asti Spumante.

Moscato D’Asti

De Moscato D’Asti wordt gekenmerkt door een prachtige goudgele kleur die direct doet denken aan de zomerzon in het Italiaanse land. De smaak van deze licht mousserende wijn is heerlijk zoet, maar nooit op een overheersende manier. Al in de eerste slok proef je hints van zacht en zoet fruit, zoals abrikoos, nectarine en peer. Het zal je dan ook niet verbazen dat de Moscato D’Asti onder meer heerlijk is als dessertwijn en prima combineert met vers fruit, fruitijs of fruitsalade. Natuurlijk kun je hem ook schenken tijdens de lunch. De Moscato D’Asti heeft een alcoholpercentage van maximaal 5,5% en is dus altijd heerlijk licht.

Bekijk de Moscato D’Asti in onze webshop >

Asti Spumante

Als je wel wilt gaan voor een heerlijke Asti wijn, maar liever een variant kiest met wat meer pit is de Asti Spumante ideaal. Deze wijn is net wat verder vergist dan de Moscato D’Asti en heeft dan ook een iets hoger alcoholpercentage van ongeveer 7 tot 9,5%. Net als zijn iets minder krachtige broer heeft ook de Asti Spumante een heerlijk zoete en frisfruitige afdronk. De bubbel in deze Asti wijn komt heerlijk naar voren en zorgt voor een aangename smaaksensatie.

Hoe kan ik mijn Asti wijn het beste drinken?

Wanneer je in ons ruime assortiment een keuze hebt kunnen maken voor jouw ideale Asti wijn wil je natuurlijk wel weten hoe je hem het beste drinkt. Zoals gezegd maakt het moment waarop je deze prachtbubbel nuttigt niet zo veel uit. Wel raden we je aan om hem lekker jong en heerlijk koel (rond de 5 tot 8 graden) te drinken. Op deze manier komt de volle fruitige smaak het beste naar voren en kun je optimaal genieten van jouw Moscato D’Asti of Asti Spumante.

BEKIJK DEZE WIJN IN ONZE WEBSHOP >

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Wij stellen je reactie hieronder zeer op prijs!

Groet,

Team Wijnhouse.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *