Dit is een demo-winkel van de Webwinkelacademy.nl — bestellingen zullen niet worden uitgeleverd. Sluiten

Arrogant Frog Wijn

Arrogant Frog Wijn

Arrogant frog wijn

Ruim tien jaar geleden kwam de eerste Arrogant Frog wijn op de markt. De wijn is afkomstig uit Frankrijk, maar toch is deze heel anders dan andere Franse wijnen. De wijnmaker achter dit vrij jonge merk, Jean Claude Mas, vindt het namelijk belangrijk met de tijd mee te gaan. Hij maakt geen ouderwetse Franse wijnen, maar innovatieve wijnen die je voor een goede prijs kunt kopen.

Bekijk al onze wijnen >

Het wijnhuis achter de Arrogant Frog wijn

Je vindt de Arrogant Frog wijngaarden in het zuiden van Frankrijk, namelijk in de Franse regio Languedoc. De wijngaarden horen bij wijnhuis Paul Mas. Dit wijnhuis werd al vele jaren geleden opgericht om druiven te verbouwen, maar produceerde zelf nooit wijn. De nieuwe eigenaar van Paul Mas, Jean Claude Mas, heeft hier verandering in gebracht. In 2005 maakte hij namelijk zijn eerste eigen wijn: de Arrogant Frog.

De achterliggende gedachte van de Arrogant Frog wijn is dat goede wijn niet altijd duur hoeft te zijn. Jean Claude Mas wil met zijn wijnen een groot publiek aanspreken. Daarom maakt hij lekkere wijnen, maar verkoopt hij deze nooit voor hoge prijzen.

Wijnen met diverse awards

In het jaar 2006 won Jean Claude Mas de Award voor Franse ondernemer van het jaar. Hier bleef het echter niet bij. Sinds de productie van de eerste Arrogant Frog wijn, heeft de wijn namelijk meerdere awards gewonnen. Je kunt de wijn van Jean Claude Mas dan ook zeker awardwinnende wijn noemen.

De rode Arrogant Frog wijnen

In de wijngaarden van Jean Claude Mas vind je vele verschillende druivensoorten. Daarom is de wijnmaker in staat vele verschillende soorten wijn te verkopen. Denk hierbij aan de Syrah, de Grenache, de Cabernet Sauvignon, de Merlot en de Carignan. Ook kun je van het merk Arrogant Frog een rode Cinsault kopen.

Sommige rode wijnen van dit wijnhuis zijn erg vol. Deze wijnen hebben wat meer karakter en worden voornamelijk gewaardeerd door de ervaren wijndrinkers. Andere rode wijnen zijn juist erg soepel en zacht. Deze zijn uitermate geschikt voor de beginnende wijndrinker.

De witte Arrogant Frog wijnen

Naast rode wijnen, produceert Jean Claude Mas ook diverse witte wijnen. Hierbij worden de druiven Viognier, Marsanne, Chardonnay en Sauvignon Blanc aangeplant. Het merk verkoopt volle witte wijnen, maar ook vlotte en droge wijnen.

Bekijk al onze witte wijnen >