Hoewel een zoete wijn meestal wit is betekent dat niet dat er geen rode zoete wijnen zijn, maar ze zijn wel in de minderheid. Zoete wijn is met suiker zoeter gemaakt. De hoeveelheid restsuiker die na het gisten overblijft bepaalt dan de zoetheid. Vaak zijn deze wijnen lang houdbaar.

Een zoete witte wijnen dient gekoeld gedronken te worden, anders wordt deze stroperig. Bij zoete witte wijn denken we vaak aan wat minder ervaren wijndrinkers of meisjes. Dat komt omdat deze wijnen wat toegankelijker zijn en daarom prima om als nieuwe wijndrinker mee te beginnen, zeker als iemand vooral gewend is zoete drankjes te drinken.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


Meteen met een robuustere wijn beginnen is dan een te grote stap en ook nog eens erg zonde van de wijn. Wel jammer dat dit het imago van de zoete witte wijn niet bepaald ten goede komt, want behalve goedkope zijn er absoluut ook betere en dus duurdere soorten te krijgen. Zoete rode wijnen worden meestal ook gekoeld gedronken maar dat hoeft niet. Ze smaken uitstekend bij chocolade, rood fruit en bepaalde kaassoorten. En uiteraard bij zoete desserts.