Dit is een demo-winkel van de Webwinkelacademy.nl — bestellingen zullen niet worden uitgeleverd. Sluiten

Resultaat 21–23 van de 23 resultaten wordt getoond


Dé mousserende wijn bij uitstek is Champagne. Deze Franse mousserende wijn heeft subtiele bubbels verkregen door een tweede gisting op de fles. De meest voorkomende variant is de Brut, lekker fris. Iets zoeter is de demi-sec. De zoetste is de roséchampagne die een fruitige toon bevat. De meeste champagne bevat Chardonnay druiven of Pinot Noir. Het Italiaanse broertje van de Campagne is Prosecco. Prosecco wordt veel in cocktails gebruikt of al aperitief. Prosecco is eigenlijk de naam van de druif zelf. Er zijn twee varianten. Spumante (herkenbaar aan de champagnekurk) heeft de hoogte kwaliteit. Frizzante heeft een wat lagere kwaliteit, hier wordt vaak achteraf koolzuur toegevoegd. Ook de Spaanse Cava mag niet uitbreken tussen deze mousserende wijnen. Cava is over het algemeen iets kruidiger dan Champagne en Prosecco en heeft een fruitige afdronk. Cava wordt vaak gemaakt van Macabeo of Parellade druiven. Er is een grote range van verschillende zoetheden van cava, variërend van de extra droge Brut Nature tot de zoete Dulce.