Biologische wijn

Biologische wijnen worden gemaakt met respect voor de natuur. Er worden dus geen chemische bestrijdingsmiddelen toegepast of kunstmest. Voor onze biologische wijnboeren is het vanzelfsprekend van belang dat de wijngaard leeft. Het natuurlijk evenwicht van het fruit wordt daarom zo goed mogelijk in stand gehouden. Op deze manier blijft het fruit van nature gezond. De biologische wijnen worden regelmatig gecontroleerd door de controle-instantie van het desbetreffende land.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


In het assortiment van onze webshop worden diverse biologische wijnen aangeboden. Wat is echter precies biologische wijn? De term biologisch is wettelijk beschermd en heeft te maken met de vele richtlijnen die voor biologische producten zijn vastgesteld. In Nederland wordt geïmporteerde wijn gecontroleerd door het SKAL. Op deze manier is de biologische wijn minimaal tweemaal gecontroleerd voordat de drank op de markt komt. De biologische wijnen zijn te herkennen aan het Europees Biologisch keurmerk. Zelfs de wijnkelders zijn biologisch Niet alleen op de wijngaarden, maar ook in de wijnkelders gelden strengere eisen voor biologische wijnproducenten. Sinds 2011 zijn de regels hierop aangepast. Als de wijnkelders niet aan de biologische voorschriften voldeden, mocht op de wijn slechts "gemaakt van biologische druiven" worden geschreven. Het vinificatieproces wordt dus ook door controleurs gecontroleerd op de juiste biologische voorschriften. Bovendien verbiedt de nieuwe wetgeving dat sorbinezuur wordt gebruikt in biologische wijn. Dit middel is een conserveermiddel dat in de natuur voorkomt, maar ook op chemische basis wordt gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie. Het middel sorbinezuur wordt door de industrie gebruikt, omdat het uitstekend werkt tegen gisten en schimmels. Het is echter sinds 2012 niet meer toegestaan dit middel in de biologische wijn te gebruiken. Het draait er bij de biologische wijn om dat deze zo natuurlijk mogelijk tot stand is gekomen.